top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverComfort Heating

Wanneer is een onderhoud van uw verwarmingsketel nodig?


Wettelijke verplichtingen rond onderhoud verwarmingsketels


Als particulier bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van uw cv-ketel. Afhankelijk van het type brandstof en het vermogen van de ketel, heeft deze jaarlijks of tweejaarlijks een verplichte onderhoudsbeurt nodig. Comfort Heating in Genk helpt u daar graag mee.


Waarom cv-onderhoud zo belangrijk is:

  • Een langere levensduur. Hierdoor stelt u de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel uit.

  • Kostenbesparing. Een onderhouden ketel is energiezuiniger, wat u tot 10% op uw energierekening kan besparen.

  • Voorkom storingen. Het direct herstellen van kleine problemen voorkomt dat uw cv-ketel op een ongunstig moment uitvalt.

  • Voorkom dure herstellingskosten. Onderdelen van een cv-ketel gaan langer mee dankzij goed onderhoud.

  • Milieuvriendelijker. Een goed onderhouden cv-ketel is beter voor het milieu: minder CO2-uitstoot en een betere verbranding van gas.

  • Veiligheid staat voorop. Regelmatige inspecties verhogen de brandveiligheid en verlagen de kans op lekkage van koolmonoxide.


Is uw cv-ketel aan herstelling toe? Bekijk hier onze prijzen voor het onderhoud van gas- en mazoutketels.


Jaarlijks onderhoud oliegestookte verwarmingsketel


De meeste verwarmingsketels op mazout hebben een potentie van >20 kW en hebben verplicht een jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig. Dit houdt niet enkel een volledige ketelpoets in, maar ook het vernieuwen van de verstuiver, het nameten van de emissiewaarden met de wettelijk voorgeschreven meetapparatuur, en het afstellen van de brander.


Tweejaarlijks onderhoud gasgestookte verwarmingsketel


Vrijwel alle verwarmingsketels op propaan-, butaan- of aardgas hebben een potentie van >20 kW en hebben elke twee jaar verplicht een onderhoudsbeurt nodig. Dit houdt een volledige ketelpoets in, alsook het nameten van de emissiewaarden met de wettelijk voorgeschreven meetapparatuur en het afstellen van de brander.


Comfort Heating voert onderhoudsbeurten uit van mazout- en gasketels van alle merken in regio Genk. De prijs varieert per type ketel en het bouwjaar van uw woning. Bij elke onderhoudsbeurt ontvangt u ook een wettelijk attest.


Meer weten over onze diensten in Genk? Maak nu uw afspraak!


33 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page