top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFCR Media

Onderhoud en herstelling centrale verwarming voor de winterprik

Bijgewerkt op: 14 nov. 2023


Onderhoud centrale verwarming

Zo onderhoudt u uw cv

Nu de dagen korter worden en de temperaturen beginnen te dalen, is het weer tijd om ons voor te bereiden op de wintermaanden. Dat betekent onder meer dat we de verwarming aanzetten. Dat is misschien al een hele poos geleden, waardoor u beter eerst een professional laat langskomen voor een onderhoud. Zo voorkomt u dat er onverwacht toch problemen zijn met uw verwarming wanneer u het echt nodig hebt en voorkomt eventuele herstellingskosten. Zo voert u het onderhoud van uw cv uit.

Reinig de radiatoren

Maak uw radiatoren terug schoon en verwijder alle opgehoopte vuil en stof die de warmteafgifte verminderen. Dit gaat gemakkelijk met een zachte borstel of stofzuiger.

Ontlucht de radiatoren

Lucht in de radiatoren kan ervoor zorgen dat deze niet efficiënt werken. Met een ontluchtingssleutel opent u ze voorzichtig en laat u de lucht eruit tot er water uitkomt.

Controleer de thermostaat

Het is belangrijk dat uw thermostaat goed werkt. Niets is immers handiger dan een schema in te stellen dat past bij uw dagelijkse behoeften. Zo voorkomt u ook dat u gaat stoken terwijl er niemand thuis is of dat u even kou moet lijden tot de verwarming op temperatuur is. Vervang ook de batterijen van uw thermostaat.

Controleer de ketel

Uw verwarmingsketel laat u beter jaarlijks onderhouden door een professionele technicus. Zo zorgt u ervoor dat deze efficiënt blijft werken en voorkomt u eventuele schade tijdens de wintermaanden die u niet alleen kou doet lijden, maar ook nog eens kosten bezorgt.

Zorg voor voldoende brandstof

Werkt uw verwarmingssysteem op mazout? Zorg dan dat u voldoende brandstof inslaat om de winter makkelijk te doorkomen. Zo voorkomt u dat u tekort komt of een hogere prijs moet betalen.

Overweeg een professional uw cv te laten bekijken

Vaak is een getraind oog nodig om eventuele problemen met uw centrale verwarming te spotten. Overweeg daarom een professional langs te laten komen voor het uitvoeren van een onderhoud en het herstellen van eventuele defecten.

Professional nodig? Contacteer Comfort Heating in Genk voor het onderhoud van uw cv.

26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page