Comfort Heating

Uw bron van warmte

Neutraliseren mazouttank (Genk, Limburg): Comfort Heating is uw erkend specialist

Ondergrondse mazouttank neutraliseren: wanneer?

Verwarmt u met mazout en wilt u overschakelen op een andere warmtebron? Of hebt u nog een oude mazouttank onder de grond zitten en wilt u 100% zeker zijn dat die geen risico vormt voor uw gezondheid en de omgeving? Dan is het neutraliseren van uw mazouttank de beste oplossing.


Comfort Heating in Genk (Limburg) is uw specialist voor het neutraliseren van mazouttanks, volgens een veilig en efficiënt procedé.


Ondergrondse mazouttank neutraliseren: waarom?

Wanneer u uw stookolie opslaat in een bovengrondse tank, kunt u die makkelijk verwijderen wanneer u de tank niet meer gebruikt. Maar met een ondergrondse tank is dat niet zo eenvoudig. 


Er komen graafwerken aan te pas. En sommige ondergrondse stookolietanks – denk maar aan mazouttanks die zich onder de keldervloer bevinden – kunnen niet verwijderd worden zonder schade aan te richten aan uw woning. In dat geval kunt u uw mazouttank laten neutraliseren.


Ondergrondse mazouttank neutraliseren: wat is het?

Als u uw mazouttank laat neutraliseren, zorgt u ervoor dat

de ondergrondse stookolietank op geen enkel moment een gevaar kan vormen voor de omgeving. Door de tank grondig te reinigen en ze op te vullen met een inert materiaal, voorkomt u contaminatie van de ondergrond. 


Stel u voor dat een oude ondergrondse mazouttank zou beginnen lekken. In dat geval moet u de bodem laten saneren én loopt u zelf een gezondheidsrisico. Zover wilt u het dus niet laten komen. Laat uw mazouttank neutraliseren door Comfort Heating.


Neutraliseren mazouttank: zo werkt het

Bij het neutraliseren van uw mazouttank, wilt u zeker zijn dat alles veilig en grondig verloopt. Comfort Heating doet met plezier uit de doeken op welke manier uw ondergrondse mazouttank geneutraliseerd wordt.

Een goede voorbereiding en uitvoering zijn essentieel. Om dat te organiseren, maakt deze expert gebruik van beproefde materialen en technieken. Het neutraliseren van uw mazouttank gebeurt in 3 fasen:

1. Leegpompen mazouttank

De resterende stookolie en het overblijvende bezinksel wordt nauwkeurig verwijderd in deze eerste fase.


2. Reinigen met absorberende korrels

De laatste resten residu worden doeltreffend uit de tank gehaald met behulp van speciale, absorberende korrels die de tank volledig leeg achterlaten.


3. Opvullen met hars

Hars is een natuurlijk materiaal dat steenhard wordt. Door uw mazouttank te vullen met hars, zorgt Comfort Heating ervoor dat uw tank geen risico betekent voor de ondergrondse omgeving. 

Maak nu jouw afspraak!


Officieel neutralisatieattest

Wanneer u uw mazouttank hebt laten neutraliseren, dan ontvangt u van Comfort Heating een attest van buitendienststelling.

Dit attest toont aan dat uw mazouttank geneutraliseerd werd conform de geldende regelgeving en milieuwetgeving. Zonder dit attest, kunt u niet aantonen dat uw mazouttank werd geneutraliseerd.

Enkel erkende professionals kunnen dit attest afleveren. Wilt u uw mazouttank laten neutraliseren, zorg er dan zeker voor dat u met een gecrediteerd expert in zee gaat. Zo vermijdt u kopzorgen achteraf en kunt u probleemloos uw officieel neutralisatieattest voorleggen, bijvoorbeeld wanneer u uw woning verkoopt.


Mazouttank neutraliseren met Comfort Heating (Genk)

Comfort Heating in Genk is al jarenlang dé Limburgse specialist in verwarming. De vakmensen van deze onderneming bieden steeds een doortastende, professionele service. Ook in het neutraliseren van mazouttanks. Comfort Heating beschikt immers over de nodige certificaten om deze klus veilig, snel en zonder risico voor u uit te voeren. 


Mazouttank neutraliseren in Limburg (Genk)? Neem nu contact op met Comfort Heating!


Maak nu jouw afspraak!

Laat uw mazouttank reinigen, opvullen of neutraliseren door een vakman! 

Comfort Heating is uw specialist in het reinigen, opvullen en neutraliseren van mazouttanks in de regio rond Genk (Zutendaal, As, Opglabbeek, Maasmechelen, Hasselt, Dilsen-Stokkem, Bilzen, Beringen…) maar ook in de hele provincie Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen.