top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFCR Media

Mazouttankkeuring: een wettelijke verplichting om bodemverontreiniging te voorkomen


Een mazouttankkeuring is om verschillende redenen belangrijk. Laten we eens kijken waarom:

 

1.     Wettelijke verplichting: Het is wettelijk verplicht om uw mazouttank, eenmalig of periodiek te laten keuren. Deze regelgeving is ingevoerd om bodemverontreiniging te voorkomen. Om te weten wanneer uw tank een keuring nodig heeft, kan u hiervoor alle informatie vinden onder de rubriek tankcontrole.

 

2.     Verlenging van levensduur: Een goed onderhouden tank gaat langer mee. Bij regelmatige keuring kan de aanwezigheid van water of slib in uw tank op tijd worden opgemerkt. Water en slib hebben een negatieve invloed op de hele installatie.

 

 

3.     Kostenbesparing: Een tijdige keuring kan u behoeden voor onaangename kosten. Bijvoorbeeld, een lek in uw tank kan u duur komen te staan, omdat kostbare mazout verloren gaat. Bovendien kan bij een ondergrondse tank de olie in de bodem dringen, wat slecht is voor het milieu.  Als uw tank niet gekeurd is, zal de verzekering niet tussenkomen bij eventuele schade.

 

4.     Vlottere verkoop van uw woning: Een gekeurde tank draagt bij aan een vlottere verkoop van uw huis, omdat u verplicht bent een conformiteitsattest voor te leggen bij de verkoop.

 

Stookolietank keuring: Wie is bevoegd om dit uit te voeren?

In het Vlaamse Gewest moet de keuring worden uitgevoerd door een erkend technicus stookolietanks.  Daarom zijn de techniekers van Comfort Heating de geschikte personen om uw tank te keuren.

Wij keuren mazouttanken in alle gemeentes van Limburg. Maak nu uw afspraak.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page