top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFCR Media

Keuring stookolietanks


tankcontrole

Het belang van een regelmatige keuring van mazouttanks

Een periodieke keuring van mazouttanks door een erkende technicus is wettelijk verplicht. Hoewel stookolietanks duurzaam zijn, gemaakt om jarenlang mee te gaan, is een periodieke tankcontrole bovendien cruciaal om hun veiligheid en functionaliteit te garanderen. Zonder het juiste onderhoud en een professionele inspectie kunnen er problemen opduiken. Zo kan een lekkende mazouttank grondvervuiling veroorzaken of tot gevaarlijke situaties leiden.


Wanneer is een keuring van uw stookolietank verplicht?

- Tankcontrole voor ingebruikname: Elke stookolietank moet na de plaatsing en voor ingebruikname een controle ondergaan.

- Tankcontrole als de mazouttank in gebruik is: Ook na ingebruikname bent u verplicht om uw stookolietank regelmatig te laten controleren. De frequentie is afhankelijk van het volume van de tank , de ligging en of het om een boven- of ondergrondse tank gaat. Sinds maart 2009 is een tankcontrole van een bovengrondse stookolietank met opslag van minder dan 6000 liter enkel verplicht bij de plaatsing en niet langer na ingebruikname. Lees alles over de controle en het onderhoud van uw mazouttank op de website van de Vlaamse Overheid.


Blijf potentiële problemen voor met een tankkeuring

Na verloop van tijd kan de staat van een mazouttank achteruitgaan door verschillende factoren zoals corrosie, slijtage of omgevingsfactoren. Zonder regelmatige inspectie kunnen deze problemen onopgemerkt blijven en tot ernstige gevolgen leiden. Tijdens een periodieke keuring van de mazouttank kunnen potentiële problemen vroegtijdig opgespoord en aangepakt worden. Zo kunt u zware kosten, milieuverontreiniging en het risico op brand of een explosie voorkomen!keuring mazouttanks

Aanwijzingen dat een tankcontrole nodig is

Naast de verplichte periodieke tankkeuring zijn volgende signalen een teken dat u uw mazouttank zo snel mogelijk moet laten inspecteren:

- Ongewone geuren: Als u een sterke brandstofgeur of een andere ongebruikelijke geur in de buurt van de tank waarneemt, kan dit duiden op een lek of andere problemen.

- Zichtbare corrosie: Controleer de tank op tekenen van roest, putjes of verkleuring. Corrosie is een duidelijke aanwijzing dat de tank onmiddellijke aandacht nodig heeft.

- Onverklaarbare toename in brandstofverbruik: Als u een plotselinge toename in brandstofverbruik opmerkt zonder duidelijke reden, kan dit een teken zijn van een probleem met de tank.

- Waterophoping: Controleer op waterophoping rond de tank, want dit kan duiden op een lek of condensatieproblemen.

- Leeftijd van de tank: Oudere tanks zijn vatbaarder voor problemen en moeten regelmatig worden geïnspecteerd, ongeacht zichtbare gebreken.


Doe beroep op een erkende technicus voor uw tankkeuring

Comfort Heating is een erkend bedrijf voor het uitvoeren van tankcontroles, van de verplichte periodieke keuringen en tankkeuringen bij ingebruikname tot een keuring bij de verkoop van een woning. Hierna ontvangt u van ons een geldig conformiteitsattest. Dit document is belangrijk voor de verzekeringen. Indien u geen attest kunt voorleggen, wordt mogelijke stookolieschade niet gedekt!


Contacteer ons om uw mazouttank te laten keuren in of rond Genk!


24 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page