top of page
Zoeken

Hoe verloopt een tankkeuring voor de verkoop van een huis?


keuring mazouttank blog

Keuren van uw tank bij huisverkoop

Bent u van plan om uw woning te verkopen en heeft u een mazouttank? Uw potentiële kopers zullen willen weten in welke staat deze tank is en of deze nog gekeurd is geweest. Daarom leggen we u graag uit waarmee u rekening moet houden bij het keuren van uw tank.
Plan uw keuring op tijd

Voor de keuring moet een officiële instantie langskomen. Plan daarom uw afspraak tijdig in en het liefst nog voor u uw huis te koop zet. Mocht uw tank immers afgekeurd worden, dan is er nog tijd genoeg om er iets aan te doen.


Herstel eventuele problemen

Zijn er tijdens de keuring enkele problemen aan het licht gekomen? Dan is het vaak interessant om deze te laten herstellen, omdat de kost van de reparatie niet opweegt tegen de meerwaarde voor uw woning. Een afgekeurde tank kan ook een twistpunt zijn waarbij potentiële kopers niet tot een definitieve aankoop overgaan.


Budgetteer de kost

Er is geen vaste prijs voor het uitvoeren van een keuring. De kost is immers afhankelijk van de locatie, de grootte van de tank en het bedrijf die de keuring komt uitvoeren. Vraag tijdig een offerte aan zodat u de kost mee kunt budgetteren bij de verkoop van uw huis.


Deel de resultaten van uw certificering met kopers

Wanneer een keuring is uitgevoerd en uw tank is goedgekeurd of eventuele reparaties heeft ondergaan, krijgt u een certificering. Dit officiële document kan eventuele kopers geruststellen en zal de waarde van uw woning verhogen.

Laat zeker een tankkeuring uitvoeren voor u uw woning verkoopt zodat u er zeker van bent dat deze voldoet aan alle wettelijke vereisten. Neem contact op met Comfort Heating in Genk voor uw tankkeuring.

24 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page